ARMAND MASSONET (1)

Armand Massonet (Sint-Gillis, 22 februari 1892 – Jette, 11 maart 1979) was een Belgisch kunstschilder. Hij studeerde aan de Academie Royale des Beaux-Arts van Brussel en de Ecole Nationale des Beaux-Arts in Parijs (in het atelier van Fernand Cormon), waar hij de voetsporen volgde van Vincent Van Gogh en Toulouse-Lautrec. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende Massonet als een brancardier voor het Belgische leger en legde tijdens het werken voor het leger als fontschilder scènes vast van oorlog en verwoesting in heel België. Hij publiceerde een kunst- en literair geschrift genaamd Le Claque à Fond, terwijl hij aan het front was.
Na de oorlog doceerde hij tekenen in verschillende scholen en academies van Brussel en publiceerde boeken en artikelen over kunst en schetstechnieken. Hij werkte samen met verschillende kunstenaars en schrijvers uit die tijd, zoals Victor Horta, Rene Lyr en Victor Boin. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde hij naar Parijs, waar hij regelmatig schilderde en boeken over kunst en schilderen ging publiceren. Daar maakt hij kennis met schilders zoals Maurice de Vlaminck. Massonets werk toont een bepaalde vaardigheid voor het schetsen en het vastleggen van beweging en licht. Als schilder produceerde hij een groot aantal portretten en stadsgezichten (Brussel, Parijs, Venetië), evenals het interieur scènes. Op zijn schilderijen ontwikkelde hij ook het thema van muziek en dans, en portretteerde hij jazzbands en pianisten. Hij produceerde talloze affiches en publiciteitstekeningen voor bedrijven als Philips en Agfa-Gevaert. Zijn werk is te vinden in musea in Brussel, België; Reims, Frankrijk; en Riga, Letland.

Armand Massonet - 3Armand Massonet - 1Armand Massonet - 2Armand Massonet - 4

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: