PIERRE PAULUS (3)

Pierre PaulusPierre Paulus, Baron de Chatelet (Châtelet, 16 maart 1881 – Brussel, 17 augustus 1959) was een Belgisch kunstschilder, die de sombere en woeste schoonheid van zijn geboortestreek als belangrijkste inspiratiebron had. Hij schilderde vooral veel in het Zwarte Land, een streek tussen Charleroi en Luik, met een hoge concentratie van zware industrie, machinebouw en mijnbouw, van industrie en van arbeiders). Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hij frontschilder. Hij schilderde behalve brancardiers ook vaak soldaten die patrouille liepen.
.
.
.
.
.
.

.

Pierre Paulus - La patrouille

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: