ODALISKEN – 001

Léon-François Comerre (Trélon, Nord-Pas-de-Calais, 10 oktober 1850 – Le Vésinet, 1916) was een Frans kunstschilder die gerekend werd tot het Symbolisme. Hij studeerde kunst in Lille en aan de École des Beaux-Arts in Parijs. Via Alexandre Cabanel raakte hij bekend met het oriëntalisme. Hij schilderde vooral portretten , odalisken alsook mythologische- en historische onderwerpen. Allengs oriënteerde hij zich steeds meer op de prerafaëlieten en kreeg zijn werk een steeds nadrukkelijker symbolistisch karakter. Comerre exposeerde in 1874 en 1875 in de bekende Parijse salon en won in 1875 ook de Prix de Rome voor zijn schilderij L’Annonce aux bergers. Later woonde hij in Londen, waar hij onder meer exposeerde aan de Royal Academy of Arts. Ook was hij verbonden aan het Royal Glasgow Institute of the Fine Arts te Glasgow. Comerre was een oom van de abstracte kunstschilder Albert Gleizes.

001 - Leon Francois Comerre French painter1850–1916
Leon-Francois Comerre – La Moisson, circa 1890

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: