GEORGES LACOMBE (1)

Georges Lacombe AGeorges Lacombe werd op 18 juni 1868 in Versailles geboren in een welgestelde familie met kunstzinnige ouders. Ook zijn moeder Laure was een vooraanstaand schilderes. Lacombe studeerde aan de Académie Julian, bij de impressionisten Alfred Philippe Roll en Henri Gervex. Lacombe sloot zich in 1892 aan bij kunstenaarsbeweging Les Nabis (De Profeten), een groep van postimpressionistische Franse kunstschilders in Parijs en Bretagne in het laatste decennium. De naam was afgeleid van het Arabische Naabi en/of het Hebreeuwse Nebiim. Binnen deze kunststroming raakte hij bevriend met onder andere Émile Bernard en Paul Sérusier.

Vooral de Franse schilder Paul Sérusier ontwikkelde ideeën in zijn contacten met Paul Gauguin in het dorp Pont-Aven in het departement Finistère in Bretagne. De werkwijze van Les Nabis werd in 1890 vastgelegd door Maurice Denis in een het blad Art et Critique van 23 en 30 augustus 1890 onder de definitie van het Neo-Traditionalisme met de quote: “Onthoud dat een schilderij is, voor het een krijgspaard, een vrouwelijk naakt of een zekere scène is, in essentie een plat vlak bedekt met kleuren in een bepaalde verzamelde orde.” De eerste gezamenlijke tentoonstelling van Les Nabis was in de galerie Le Barc de Boutteville.

Georges Lacombe 1 - Landschap in BretagneGeorges Lacombe 3 - Oogst in Bretagne

 HST129922

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: