ODALISKEN – 005

Ferdinand Max Bredt (1868-1921) geldt als de belangrijkste vertegenwoordiger van het Duitse oriëntalisme. Bredt werd in zijn geboortestad Leipzig aanvankelijk opgeleid tot boekhandelaar, maar schakelde al snel over tot een schildersopleiding. Eerst in Stuttgart, daarna in München waar hij een leerling was van Wilhelm Lindenschmit jr. Bredt maakte tijdens zijn leven talrijke reizen naar Griekenland, Italië, Turkije en Tunesië; hij produceerde daarbij een omvangrijk oeuvre aan olieverfschilderijen en aquarellen. Hij schilderde voornamelijk vrouwen, die hij plaatste in exotische oorden, tuinen of binnenvertrekken. Hij was zo gefascineerd door de cultuur van het Midden-Oosten dat hij zijn huis in Ruhpolding geheel in Arabische stijl liet optrekken. Tijdens zijn leven was hij zeer vermaard, zo werden twee van zijn doeken gekozen om Duitsland in 1893 te vertegenwoordigen in de World’s Columbian Exposition. Momenteel is Bredt wat in de vergetelheid geraakt. Een van zijn fraaiere odalisken is onderstaande “Ruhende Odaliske”.

Ferdinand Max Bredt - Rustende odalisk

Dit item was geplaatst door Fabian's Corner.

3 thoughts on “ODALISKEN – 005

  1. Pingback: ODALISKEN – 007 | MUIZENEST

  2. Pingback: ODALISKEN – 025 | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: