IWAN CERF

Iwan Cerf was een Belgische schilder, die op 4 februari 1883 in Verviers werd geboren en in 1963 in Parijs overleed. Hij genoot een bescheiden faam als schilder van landschappen. Hij studeerde aan de Academie de Liége, waar hij een leerling was van De Witte en Carpentier. In Parijs was hij een leerling van J. Lefebure en T.A. Fleury. Hij werkte heel lang in Midden-Frankrijk, de kleurige en precieze landschappen die hij er schilderde zijn vooral in het Musee de Liége te bewonderen.
Op enig moment heeft Cerf zich aan het Belgische front gemeld en korte tijd maakte hij deel uit van de fameuze Section Artistique. Even snel is hij ook al weer verdwenen. Het is totaal onbekend welke periode hij aan het Westfront heeft geschilder, maar lang kan het niet geweest zijn. Meer dan het weinig spectaculaire ‘De kerk van Loo’ is van hem niet bekend, het bovenste van de hieronder gepresenteerde schilderijen. Daaronder enkele van de voor hem typerende landschappen en een stilleven.

Iwan Cerf - Eglise de Loo, 1916
citadelle-sisteron-iwan-cerf-musee-sisteron Iwan Cerf - Landschap
Iwan Cerf - Spaans landschap Iwan Cerf - Stileven

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “IWAN CERF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: