FERNAND ALLARD L’OLIVIER 1

Fernand Allard l'OlivierFernand Allard l’Olivier, eigenlijk Florent-Joseph-Fernand Allard (Doornik, 12 juli 1883 – Yanongé, Belgisch-Kongo, 9 juni 1933) was een Belgisch kunstschilder. Hij maakte vooral naam met zijn schilderijen van Belgisch-Kongo. Fernand Allard l’Olivier was de zoon van de graveur en aquarellist Charles Allard. Al op jonge leeftijd trok hij naar Parijs om kunstschilder te worden. Hij trad in de leer bij William Bouguereau en werkte in de ateliers van Jean-Paul Laurens en Jules Adler. Hij schilderde in een academische, realistische stijl, maar maakte ook veel decoratieve werken, vooral in opdracht. Hij had een atelier in Montmartre. In 1912 huwde hij Juliette Rossignol, met wie hij twee kinderen kreeg. Tijdens de Eerste Wereldoorlog keerde Allard l’Olivier terug naar België en werd frontschilder in het leger. Daar schilderde hij onder meer onderstaand waterverfschilderij van uitrustende soldaten en in 1918 een olieverfschilderij met een groep soldaten die door het ondergelopen land banjert.
Fernand Allard l'Olivier - waterverf
Fernand Allard l'Olivier - Le cantonnement inonde 1918

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “FERNAND ALLARD L’OLIVIER 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: