FERNAND ALLARD L’OLIVIER 2

Autoportrait_fernand_Allard_l'Olivier_(1931)Na de oorlog reisde Fernand Allard L’Olivier als illustrator voor de Belgische pers onder andere naar Polen, Italië, Sicilië en Tripoli. In 1928 maakte hij zijn eerste grote reis naar Belgisch-Kongo, in opdracht van de regering, om er een reeks propagandistische schilderijen te maken. Hij verbleef lange tijd bij het Kivumeer en maakte er werken in olie en waterverf. Met deze monumentale schilderijen had hij veel succes tijdens de Wereldtentoonstelling van 1930 in Antwerpen, waar ze in de centrale hal hingen. In 1932 vertrok Allard l’Olivier voor een tweede reis naar de Kongo. Tijdens deze reis overleed hij na een ongeluk op de rivier de Kongo, te Yanongé, nabij Stanleystad, thans Kisangani. Hij was nog geen vijftig jaar oud. Werk van Allard l’Olivier bevindt zich in het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen, het Museum voor Schone Kunsten te Doornik en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika te Tervuren. Hieronder een viertal Afrikaanse schilderijen uit het omvangrijke oeuvre van L’Olivier.
Kifwebe-dancers-masks-Ferand-Allard-lOlivier-1024x837
Fernand_Allard_l'Olivier_-_Les_Lévriers_de_Musinga XKL96672
Fernand Allard l'Olivier - Le Ferry

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: