DE DRIE GRATIËN – 005

005 Romeins fresco 1e eeuw BC uit Pompeii archeologisch museum Naples
Pompeï was een Romeinse provinciestad met ongeveer 20.000 inwoners die bestond van de 7e eeuw voor Christus tot in de eerste eeuw na Christus. Al in 62 n.Chr. werd de plaats door een aardbeving was getroffen en ze werd in 79 n.Chr. bedekt door as als gevolg van een uitbarsting van de Vesuvius. Het is daardoor een van de bestbewaarde Romeinse steden geworden. Nadat de eerste overblijfselen al aan het eind van de zestiende eeuw werden ontdekt, worden sinds de 18e eeuw archeologische opgravingen verricht. Sindsdien zijn grote delen van de stad blootgelegd en geeft de plaats een goed geconserveerd beeld van het Romeinse dagelijks leven. Een van de opgeravingen betreft deze fresco van de Drie Gratiën, die zich nu in het Archeologisch Museum te Napels bevindt.

Bewaren

Bewaren

Dit item was geplaatst door Fabian's Corner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: