LAMBERTUS HARDENBERG (2)

monnik bij kruisbeeldVan de persoon Lambertus Hardenberg (1822-1900) is dus weinig bekend, hij leeft voornamelijk voort als een van de oprichters van de Haagscha Etsclub en Pulchri Studio. Niets over zijn levensloop, niets over de ontwikkeling van zijn carriëre en ook geen enkele foto of afbeelding van hem. Maar gelukkig zijn op internet genoeg fraaie etsen en schilderijen van hem te vinden. Niet zelden trouwens bij prestigieuze buitenlandse veilinghuizen, waar respectabele prijzen worden gevraagd voor zijn landschappen en stadsgezichten. Hieronder daarvan twee mooie voorbeelden. Links Kade in Gent en rechts St. Bavo en Oude Markt te Haarlem. Ze brengen treffend de woorden van Immerseel en Kramm in herinnering: ‘…… De werken van dezen hoogst verdienstlijken stadsgezigtschilder hebben bijna alle Tentoonstellingen tot sieraad verstrekt, en de verzamelaars, als om strijd, aangespoord, hunne kabinetten met zijne kunst te verrijken.”
.
.
.
.
.
.
.St Bavo in HaarlemKade in Gent

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit item was geplaatst door Ad van Schelfhout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: