DE DRIE GRATIËN – 008

008 - Onbekend - De Drie Gratiën.
Tussen de stortvloed aan min of meer bekende, in elk geval erkende kunstenaars, tref je ook een gigantisch grote groep personen aan die zich ook op het thema Drie Gratiën hebben geworpen. Soms zelfs zonder ook meer het geringste spoor achter te laten over hun naam, ander werk of andere informatie die voor een geïnteresseerde van belang kan zijn. Of zodanig te signeren dat men nog niets wijzer wordt. Zoals nevenstaand op Picasso geïnspireerd plaatje van de Drie Gratiën, die zich aan zee bevinden. De voornaam valt nog makkelijk te ontcijferen als ‘Francis’, de achternaam is aanzienlijk lastiger. Dus blijft de naam van de kunstenaar in nevelen gehuld. Tenzij natuurlijk iemand zich meldt die het werk herkent.

Nawoord:
Die reactie liet niet lang op zich wachten. Johan Velter, van het lezenswaardige blog SFCDT, meldde zich en liet weten dat het maar zeer de vraag is of Francis Picabia, de maker van deze Drie Gratiën, zich door Picasso heeft laten inspireren en dat het zeer waarschijnlijk is dat ‘… de werking/ beïnvloeding ook minstens gedeeltelijk omgekeerd was. Picabia immers 1 van de (minstens) 3 groten van de 20ste-eeuwse kunst.’
Oei, één van de groten, laat ik het wat ruimer dan op drie stellen, van de vorige eeuw. Even snel gegoogled en daar valt weinig op af te dingen. Zie de profielschets van Francis Picabia, of een snel overzicht van zijn werk.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit item was geplaatst door Fabian's Corner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: