DE DRIE GRATIËN – 010

010 - Stephen Conroy - Three Degrees

Stephen Conroy is een Schotse figuratieve schilder. Hij werd geboren in Helensburgh in 1964 en studeerde van 1982 tot 1987 aan de Glasgow School of Art. Rond 1989 had de schilder al een redelijke reputatie opgebouwd in Groot-Brittannië en het buitenland. Hij verkoos het echter om in Schotland te blijven wonen en in alle rust aan zijn oeuvre te bouwen. In 1998 won hij de prestigieuze Grand Prize Rainier III, die hem door de prins van Monaco werd overhandigd.Conroy’s werk bevindt zijn in talloze particuliere collecties en is ook in een respectabel aantal musea te bewonderen, voornamelijk overigens in Engeland en Schotland. Dat krijg je als je een internationale carrière niet zo belangrijk vind. Zijn versie van de Drie Gratiën deed mij onmiddelijk denken aan het werk van Pablo Picasso. Ik was eigenlijk verrast te lezen dat het niet van de Spaanse grootmeester was.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: