EEN KUSSENGEVECHT – 1905

Een kussengevecht is een speelse manier van stoeien met hoofdkussens dat voor al bij kinderen erg populair is. De gevechten worden als vanzelfsprekend uitgevochten op een bed in de slaapkamer, daar bevinden zich ten slotte de hoofdkussens. De situatie heeft bovendien het voordeel dat bij een eventuele val geland wordt op een zachte bed. Zo’n landing is snel te verwachten, want een gemiddeld kussen is meer dan voldoende om een kind omver te werpen. Er zijn talloze mooie filmpjes over de oude kussengevechten, zoals die van Seminary Girls (1897) en talloze foto, geënsceneerde foto’s die vaak als ansichtkaarten werden verkocht.

een-kussengevecht-1905

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: