DE DRIE GRATIËN – 014

Colin Murray -Three Graces
Colin Murray is een Britse schilder (4 januari 1956, Chelmsford) die op zijn website een uitgebreide en lezenswaardige autobiografie heeft geschreven. Hij blijkt in zijn werk een behoorlijke voorkeur te hebben voor blauw-grijs-paars achtige tinten, waarvan je kunt concluderen: “Je moet er van houden”. Zijn versie van De Drie Gratiën uit 2006 spreekt wat dat betreft boekdelen. Zijn positionering van de drie dames is klassiek, maar hij heeft de scene verplaatst naar het strand. Geen buitenissige locatie voor drie blote dames. Murray heeft voor alle drie de portretten gebruik gemaakt van sketches die hij steeds van hetzelfde model maakte.

Bewaren

Dit item was geplaatst door Fabian's Corner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: