ODALISKEN – 010

Robert Edward McGinnis (1926) is een Amerikaanse illustrator, die vooral bekend werd door de meer dan 1.200 covers voor paperbackboeken die hij tekende en de ontwerpen voor meer dan veertig filmaffiches, waaronder Breakfast at Tiffanys, Barbarella en enkele James Bond-films.
McGinnis groeide op in het dorpje Wyoming, Ohio. Hij begon zijn loopbaan als leerling-tekenaar in de studios van Walt Disney, studeerde daarna kleinkunst aan Ohio State University. Gedurende de oorlog diende hij in de marine, maar pakte daarna zijn tekenwerk weer op. In eerste instantie door tekeningen voor advertenties te maken. In 1958 werd hij geïntroduceerd bij Dell Publisher, een van de grotere Amerikaanse uitgeverijen. Hier maakte hij een grote serie boekomslagen voor boeken van  in Nederland onbekende grootheden als Richard Stark, Edward S. Aarons, Erle Stanley Gardner, Richard S. Prather, Michael Shayne en Carter Brown. Via dit werk kreeg hij soortgelijke opdrachten voor onder meer Ladies’ Home Journal, Women’s Home Companion, Good Housekeeping, TIME, Argosy, Guideposts en The Saturday Evening Post. McGinnis stond bekend om de grote aandacht voor details. Toen hij het affiche moest maken voor Arabesque, een film met Sophia Loren en Gregory Peck in de hoofdrol, vroeg hij om de jurk met tijgerprint van de Italiaanse diva toegestuurd te krijgen, zodat een model met deze jurk voor hem kon poseren en hij alle details correct kon weergeven. In 1985 benoemde Romantic Time Magazine Robert McGinnis tot ‘Romantic Artist of the Year’.

010-robert-mcginnis

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: