ODALISKEN – 011

Francesco Ballesio (Turijn, 1860 – Tivoli, 1923) was een Italiaanse schilder. Hij kreeg zijn opleiding in de geboorteplaats Turijn, maar trok al op jonge leeftijd naar Rome om zijn studie af te ronden. Hij zou de rest van zijn leven in de hoofdstad blijven wonen. Hij schilderde voornamelijk oriëntaalse thema’s, zonder uitzondering vanaf foto’s want de schilder was nooit zelf in de Oriënt geweest. Door zijn schilderijen verwierf hij een tijdlang een goede internationale naam, die eigenlijk al op zijn hoogtepunt was bij de internationale tentoonstelling in 1883 te Rome. Ballesio was toen amper 23 jaar oud. Hij kon echter de rest van zijn leven teren op deze reputatie.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: