MAXINE HELFMAN 2

Maxine Helfman is een Amerikaanse fotografe die pas laat haar talent voor de fotografie ontdekte. Ze werkte eerst jarenlang als styliste en art-director voordat ze uiteindelijk zelf de camera ter hand nam. Ze begon met een serie stillevens en schakelde daarna als snel over op het maken van portretten. Zo maakte ze een geweldige serie haast verstilde serie kinderportretten en een serie portretten waarin ze de kijker een gevoel van vervreemding opdringt. Zo maakte ze een serie portretten van jongens in meisjeskleren of een serie foto’s waarin ze heden en verleden in elkaar vermengt, een serie portretten van negerinnen als geisha’s en een serie van zwarte modellen in Vlaamse klederdracht. Dit naar model van de ons zo bekende zeventiende-eeuwse schilderijen. Dit in een poging een verleden te herscheppen, dat nooit heeft bestaan maar best mogelijk had kunnen zijn. Gisteren een eerste serie van zes portretten, vandaag de tweede serie van zes portretten.

2233_1fr_mimi__49520 1366_1flemish6 962_1ynohtna

958_1odi 952_1idotenyin 948_1aznawm

Dit item was geplaatst door Muis.

3 thoughts on “MAXINE HELFMAN 2

  1. Pingback: HENK JONKVORST | Muizenest

  2. Pingback: ISABEL MUNOZ (1) | Muizenest

  3. Pingback: ISABEL MUNOZ (2) | Muizenest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: