LA GRANDE BOUCLE 05

De Tourkaravaan trekt bijna jaarlijks door het Noord-Franse landschap. Dat zijn vaak lang wat saaie etappes. Een vroegtijdige ontsnapping van een groepje knechten, op zoek naar hun minutes of fame. Een lamlendig peloton dat het lang aanziet en een soort kat-en-muis-spelletje met de koplopers speelt, om in de laatste tientallen kilometers als een meute hongerige honden op de arme koplopers af te stormen. Bijna altijd worden ze een paar kilometers voor de meet ingehaald, waarna pas het echte deel van de koers begint. De sprintploegen maken zich op voor een adembenemende finale, waarin een zeer select groepje om de dagzege strijdt. Met nostalgie kunnen renners en Tourvolgers terugkijken op de rondes tot pakweg de zeventiger jaren, toen nog geen sprake was van deze vermaledijde ploegentactiek en ontsnappingen echt kans hadden. Als de renners in de kopgroep geen enkele bedreiging vormde voor het algemeen klassement, werd het hen gegund zich die dag af te beulen en om de overwinning te strijden. Het peloton volgde op haar gemakje door het zonnige platteland en de lome stadjes. Op onderstaande foto de doorkomst van het peloton in Rennes op 28 juli 1934.

28 juli 1934 Doorkomst door Rennes

Dit item was geplaatst door Muis.

3 thoughts on “LA GRANDE BOUCLE 05

  1. dank Casakoen. Even rondgeneusd maar kan geen Facebook-pagina van Casakoen vinden. Kun je die doorgeven. Mooie boekrecensies trouwens op je site.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: