DE DRIE GRATIËN – 018

018 - De drie gratiën.
Zo af en toe kom je een foto tegen waarvan het overduidelijk is dat het een variant op de Drie Gratiën is. Zoals deze, een mooie kuise afbeelding van de Chariten Aglaia (die staat voor schoonheid en glans), Euphrosyne (symbool voor vreugde) en Thalia (of Cleta), die het (op)bloeiend geluk vertegenwoordigd (zie de
Inleiding). Verder ontbreekt echter alle verdere informatie over fotograaf (duidelijk een professional), de namen van de drie beeldschone modellen, het jaartal dat de foto is genomen of het tijdschrift waarin ze is gepubliceerd. Mogelijk met als toetje een mededeling over het artikel waar het bij werd geplaatst, al is het natuurlijk niet uit te sluiten dat het op zichzelf staand kunstwerk is. Wat onwaarschijnlijk maar toch ook niet onmogelijk, het is een still uit een mij verder onbekende film. Wie het weet, mag het zeggen. Ik vind het verder gewoon mooi. Dat is eigenlijk meer dan voldoende.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: