TOM DAAMS

Foto:
Tom Daams

Toelichting bij de fotograaf:
Tom Daams werkt onder de naam ‘the unknown photographer’, een naam die hij niet zomaar heeft gekozen. Hij heeft eerst een tijdlang gewerkt in Syrië. Iedereen weet hoe gevaarlijk het daar is tussen de elkaar bestrijdende groepen, die vaak één ding wel met elkaar gemeen hebben: een enorme aversie tegen alles wat uit het Westen komt. Kortom, een levensgevaarlijke klus waaraan Daams werkt. Hij werkt als freelancer, wat inhoudt dat hij voor zijn inkomsten geheel afhankelijk is van foto’s die in de internationale pers worden gepubliceerd en van bijdragen van mensen die hem willen ondersteunen. Voor iedereen die hem wil steunen en/of een berichtje aan hem wil achterlaten: The Unknown Photographer

Toelichting op de foto’s:
Daams heeft vooral in Aleppo gewerkt, waar hij aansluiting kon krijgen bij een rebellengroep die als streven heeft Syrië om te vormen naar een democratie volgens de Westerse normen. Daar heeft hij bescherming gevonden in een inmiddels geheel plat gebombardeerde en verlaten stad. Over de kinderen die hij in deze erbarmelijke omstandigheden fotografeerde zei hij maanden geleden al dat hij zich afvraagt of ze nog steeds in leven zijn.

005 - portret in aleppo 003 - portret in aleppo004 - portret in aleppo002 - portret in aleppo 001 - portret in aleppo

Dit item was geplaatst door Fabian's Corner.

One thought on “TOM DAAMS

  1. Pingback: PORTRETTEN UIT ALEPPO 2 | Muizenest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: