LA GRANDE BOUCLE 09

02 - Francesco CamussoBij sommige artikelen met je haast eindeloos zoeken voor je een afbeelding hebt gevonden die bij je artikel past. Een andere keer vindt je een stortvloed aan materiaal en heb je voor jezelf de vraag welke te gebruiken en welke te onthouden. Nu hoort Francesco Camusso, waarover ik al een blog schreef, niet tot de categorie waarin een overvloed aan foto’s te vinden is. Tot ik het artikel uit Stuyfersportverhalen onder ogen kreeg was de Italiaan voor mij een behoorlijke grote onbekende en ik had eerlijk gezegd ook niet de verwachting dat ik van hem veel materiaal zou kunnen vinden. Dat bleek echter in de praktijk behoorlijk mee te vallen, zoals dat eerder ook het geval bleek te zijn bij het artikel over Jean Diederich. Eerlijk gezegd denk ik dat over de Nederlandse renners Piet van Nek en Cees van Espen het vinden van fotomateriaal lastiger zal blijken te zijn dan bij de Luxemburger en Italiaan. Maar goed, ik vond dus over Camusso meer dan genoeg foto’s en enkele wel zo mooi, dat ik het zonde vindt ze ongebruikt te laten. Dus nog maar eens een fotoreportage met de frêle Italiaan in de hoofdrol.
.
.
.


Foto 1: De rit Gap-Digne op 6 juli 1933. Maurice Archambaud leidt de aanval. Camusso zit in zijn wiel
Foto 2: Francisco Camusso bij zijn ereronde in Milaan na het winnen van de Giro, 1931
Foto 3: Francesco Camusso met Vittorio Varale, journaliste van La Stampa, na de 10 etappe (Cannes – Nice) in 1932
Foto 4: David Guerra houdt Francesco Camusso angstvallig in de gaten, Giro 1931

 6-9 juli 1933 Maurice Archambaud voor Francesco Camusso
02 - Francesco Camusso 1931c
CYCLISME - TOUR DE FRANCE 1932 - 1932 camusso (francesco) varale (vittorio) Camusso avec Varale journaliste de la Stampa fonds n/b sport parution livre au bonheur du tour p 78
02 - Guerra watching Camusso

 

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: