J.L. ARBARETAZ – BLUE MYSTICAL WOMAN

Jean-Louis Arbaretaz (1942-1995) was een Franse schilder, beeldhouwer en graveur. Hij volgde de school voor schone kunsten van Clermont-Ferrand, als student van Malespine en Alain Brayer (bijgenaamd Passabosc). In de zeventiger en tachtiger jaren is hij internationaal erg gezien. Hij produceert dan enkele olieverfschilderijen en een veelheid prenten. Eind jaren tachtig trekt hij zich terug uit het commerciële circuit, maar hij is onveranderd creatief. Hij produceert aquarellen, tekening in hars en houtskool, glasschilderijen, schilderen op zijde en heeft een groot aantal projecten. Arbaretaz overleed in 1995, maar is in Frankrijk nog lang niet vergeten. Er wordt een website bijgehouden over zijn leven en werk en op internet is ook een indrukwekkend filmpje te zien van zijn werk.

Galerie-F GmbH


JEAN-LOUIS ARBARETAZ

Blue mystical woman

Kleurenets, in uitstekende toestand
door de kunstenaar ondertekend en genummerd
Oplage: 120
Bladgrootte: 56,5 x 76,0 cm
Tekengrootte: 50,0 x 68,5 cm
Signering: 67/120 en 40/120
werk is te koop, vraagprijs € 100,-

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: