U2

U2 is een Ierse rockband met Bono (Paul David Hewson), zang en gitaar, The Edge (David Howell Evans) op gitaar, piano, bas en soms zang, Adam Clayton op bas en soms gitaar en Larry Mullen jr. op drums. Deze bezetting is van het begin af altijd ongewijzigd gebleven, wat uitzonderlijk is in de popgeschiedenis. Zelfs de entourage van de groep – van manager en geluidstechnicus tot roadie en art director – is in de loop der jaren bij U2 grotendeels hetzelfde gebleven. De band is politiek actief voor de mensenrechten en steunt vele goede doelen, onder andere door benefietconcerten en inzamelingsacties. Het benefietconcert Live Aid op 13 juli 1985 vormde de definitieve doorbraak van de groep. Een unieke band die we in deze rubriek dus wel vaker zullen tegenkomen. Er zijn zoveel nummers waarvan ik zeg dat het mijn favoriete U2-song is, om even later weer met een ander lied aan te komen. Van een van die absolute favorieten heb ik zelfs twee versies: de oorspronkelijke, wat ingetogen versie (met film van Anton Corbijn) en de spetterende versie met Mary J. Blige: One.

Dit item was geplaatst door Muis.

4 thoughts on “U2

  1. Pingback: JOHNNY CASH | MUIZENEST

  2. Pingback: U2 | MUIZENEST

  3. Pingback: U2 | MUIZENEST

  4. Pingback: U2two | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: