FRANK ZAPPA

Frank Zappa: Zappa (1940-1993) was in de eerste plaats een Amerikaans componist, die ook deel uitmaakte van of de leiding had over verschillende rockgroepen. Daarvan was The Mothers Of Invention verreweg de bekendste bij het grote publiek. Hij mengde op geheel eigen wijze rockmuziek met psychedelica, jazz, experimentele muziek en eigentijdse klassieke muziek gecombineerd met een grote dosis zelfspot, humor en performance-art. Ik heb een tijdlang geprobeerd zijn muziek te begrijpen en mooi te vinden, maar die pogingen zij allemaal jammerlijk mislukt. Zappa lijkt niet echt aan me besteed te zijn, maar zo af en toe kwam er toch wel een nummer voorbij dat ik echt mooi vond, zoals Camarillo Brillo.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: