DAVID MCWILLIAMS

David McWilliams (Belfast, 4 juli 1945 – Ballycastle, 8 januari 2002) was een Noord-Ierse zanger, liedjesschrijver en gitarist. Hij werd met veel bombarie door zijn platenmaatschappij gelanceerd, wat zijn carrière waarschijnlijk enorm veel schade heeft gedaan. Hij heeft twee onvergetelijke nummers op zijn naam staan. Het eerste vooral omdat het jarenlang werd gebruikt als openingstune én titel van een populair radioprogramma: Can I get there by candlelight. Maar veel mooier is natuurlijk het nummer, waarvoor McWilliams zich liet inspireren door een dakloze die hij in het dorp Ballymena leerde kennen: The Days of Pearly Spencer.

 

Advertentie
Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “DAVID MCWILLIAMS

  1. Pingback: RODOLPHE BURGER | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: