ADAMO

Adamo is een Belgische chansonnier die in de zestiger jaren wereldwijd de op één na best verkochte artiest was. Op één stonden natuurlijk The Beatles. In Nederland brak hij door met een optreden bij ‘Voor de vuist weg’ van Willem Duys, waar hij samen met zijn kleine broertjes en zusjes een vertederende uitvoering had van ‘Vous permettez, monsieur?’. Het nummer stond vervolgens wekenlang op nummer één van de toenmalige hitparade. Ik herinner me nog een optreden van hem in de Schouwburg in Roosendaal, met in het voorprogramma Rob de Nijs and The Lords (waarvan net ‘Ritme van de regen’ was uitgekomen), Elly Nieman (die later kort furore zou maken met Boudewijn de Groot en daarna met echtgenoot Rikkert Zuiderveld op de religieuze tour zou gaan) en wat lokale groepjes. Adamo was een van mijn eerste favorieten; een aantal nummers van hem koester ik nog steeds. Een ervan is dit nummer, waarover indertijd al enige ophef over ontstond: Inch’Allah.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: