NIZAR ALI BADR

Nizar-Ali-Badr-2De Syrische kunstenaar Nizar Ali Badr uit de havenstad Latakia maakt verhalen door stenen en steentjes op een wit vel op de grond zodanig weg te leggen dat iedereen in één oogopslag een afbeelding herkent. Niet zomaar een afbeelding, want hij geeft zeer vaak  vluchtende Syriërs weer. Een echtpaar met twee kinderen aan de hand en wat schamele bezittingen op de rug, die wegvluchten uit hun huis, hun stad en hun land. Op zoek naar een plaats waar ze veilig zijn voor de schurken uit het regeringskamp en de islamitische terreurorganisatie. Met zijn kiezel-verhalen (een woord dat het verdient volgend jaar ook in de woordenboeken te worden opgenomen) beeldt hij de trieste werkelijkheid uit van zijn directe omgeving, maar hij weet ook vrolijke taferelen neer te leggen die weer hoop geven op een zonniger toekomst. Voor degenen die iets meer willen weten van de kunstenaar valt er weinig door te verwijzen. Over de man is niet veel meer te vinden dan dat hij werkt aan de haven van Latakia. Vergelijkbare afbeeldingen als deze hieronder zijn er echter veel te vinden, op zijn eigen Facebook-pagina, op Google Afbeeldingen, Nederlandse websites en buitenlandse sites. Willekeurige voorbeelden. Geweldige werken.
.

nizar-ali-bahr-refugies-1 nizar-ali-bahr-refugies-5

 

Dit item was geplaatst door Muis.

4 thoughts on “NIZAR ALI BADR

 1. De zwaarste last
  dragen zij niet
  op de rug
  of ingeklemd
  tussen armen
  Nee, dat kun je
  neerzetten of
  laten dragen
  door een ander
  Nee, wat ondragelijk is
  is het verlies van
  familie, huis en haard
  De grens voorbij
  van het vaderland

  Like

 2. Pingback: Leed zonder handvat | wakkersgedichten

 3. De zwaarste last
  dragen zij niet
  op de rug
  of ingeklemd
  tussen armen
  Nee, dat kun je
  neerzetten of
  laten dragen
  door een ander
  Nee, wat ondragelijk is
  is het verlies van
  familie, huis en haard
  De grens voorbij
  van het vaderland

  Dank voor het noemen van mijn weblog.
  een visa versa dit keer.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: