KATE & ANNA MCGARRIGLE

Kate & Anna McGarrigle waren een vocaal duo, geboren in Saint-Sauveur-des-Montsin de Franstalige provincie Quebec in Canada. Hun muziek heeft de kenmerken van de Amerikaans-Franse folkmuziek, maar met een heel karakteristieke eigen sound. Hoewel opgegroeid in het Franstalige deel van Canada is het merendeel van hun nummers Engelstalig. In Nederland braken ze wel door met een Franstalig nummer: ‘Complainte pour Sainte-Catherine’. Op 18 januari 2010, overleed Kate McGarrigle thuis in Montreal, omringd door zussen Jane en Anna en haar kinderen Rufus en Martha Wainwright, aan de gevolgen van sarcoom, een zeldzame vorm van kanker. waarin ze sinds 2006 leed. Ze had een stichting opgezet om kankeronderzoek te stimuleren. U zult de naam van die stichting aan het eind van het filmpje terugzien. Ik denk dat ik bijna het volledige repertoire van de beide dames McGarrigle heb en uit de juweeltjes op al die platen komt er voor mij één bovenuit (niet alleen van mij, want er circuleren allerlei mooie interpretaties van onder mee Emmylou Harris en Linda Rondstedt): Talk to me of Mendocino.

 

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: