KRAFTWERK

Kraftwerk is een Duitse band die elektronische muziek naar een ander niveau bracht. De groep werd in 1970 in Düsseldorf door Ralf Hütter en Florian Schneider geformeerd. Tot het vertrek van Schneider in 2008 bleef dit duo de drijvende kracht achter de band. De andere leden van de viertallige band wisselen nog al eens. De grote kenmerken van de band: strakke pakken, strakke gezichten en strakke choreografie. Eigenlijk het ontbreken daarvan. De vier staan allemaal keurig achter hun computer te spelen, zonder ook maar enig moment een greintje emotie te tonen. Alles wekt de indruk dat op het podium vier voorgeprogrammeerde computers aan het werk zijn en de heren musici er slechts voor de show bij staan. Wat waarschijnlijk niet eens zo erg ver van de waarheid zal zijn. De volledig elektronische muziek bestaat een ‘catchy’ melodietje met veel repeterende ritmes en geen al te ingewikkelde teksten, ten allen tijde met en apolitiek karakter. Er wordt wel beweerd dat met uitzondering van The Beatles geen enkele popgroep zo’n grote invloed heeft gehad op de popcultuur.
In 1978 bracht Kraftwerk de single ‘Das Model’ uit, dat ook in een Engelstalige versie uitkwam: ‘The Model’ (vanaf 2009 zal de Duitse titel worden aangepast in ‘Das Modell’). Het nummer, waarvoor Hütter en Schneider zich lieten inspireren door een aantal mannequins die in de tachtiger jaren een van de Keulse nachtclubs frequenteerden, schijnt het enige lied in hun repertoire te zijn dat over een menselijk wezen gaat. Zoals gezegd, geen al te ingewikkelde tekst, maar een zeer aanstekende melodie die bleek zich uitstekend te lenen voor de meest bizarre covers en onveranderd overeind blijft. De komende tijd heel wat van die covers, maar eerst het origineel: Das Model
.
Sie ist ein Modell und sie sieht gut aus

Ich nähm sie heut’ gerne mit zu mir nach Haus
Sie wirkt so kühl, an sie kommt niemand ‘ran
Doch vor der Kamera da zeigt sie was sie kann

Sie trinkt in Nachtklub’s immer Sekt (korrekt)
Und hat hier alle Männer abgecheckt
Im Scheinwerferlicht ihr junges Lächeln strahlt
Sie sieht gut aus und Schönheit wird bezahlt

Sie stellt sich zu Schau für das Konsumprodukt
Und wird von millionen Augen angeguckt
Ihr neues Titelbild ist einfach Fabelhaft
Ich muß sie wiedersehen, ich lass sie hat’s geschafft

Dit item was geplaatst door Muis.

2 thoughts on “KRAFTWERK

  1. Pingback: RAMMSTEIN | MUIZENEST

  2. Pingback: TRIOLOGY | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: