JOHNNY CASH

Johnny Cash (Kingsland, Arkansas, 26 februari 1932 – Nashville, Tennessee, 12 september 2003) was een Amerikaanse countryzanger, gitarist en singer-songwriter. Hij werd wereldwijd bekend als The Man in Black, als de man die in de gevangenis van San Quentin een onvergetelijke elpee opnam en als de man met een karakteristieke diepe baritonstem. Zijn grootste hit in Nederland was ‘A boy named Sue’, maar hij heeft een schier eindeloze reeks hits gemaakt, allemaal klassiekers. Voor de Amerikanen geldt hij dan ook terecht als een van de invloedrijkste zangers, zowel binnen als buiten het country-genre. Zo belandde Johnny Cash in Rolling Stone op de 31e plaats in haar lijst van de honderd grootste artiesten aller tijden. Op het eind van zijn carrière nam hij covers op van een aantal grote hits uit de rockwereld. Voor mij de allermooiste een nummer van U2, dat in de Musicstore al uitgebreid aan de orde is geweest: One.


.
.
.

Dit item was geplaatst door Muis.

5 thoughts on “JOHNNY CASH

  1. Pingback: U2 | MUIZENEST

  2. Pingback: U2 | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: