PETER SARSTEDT

Peter Sarstedt (Delhi, 12 december 1941-8 januari 2017) is een Brits-Indiase singer/songwriter. Hij is wat zo zo mooi een ‘one-hit-wonder’ noemen, iemand die ineens opduikt met een geweldig nummer, dan natuurlijk bij iedereen hoge verwachting wekt, maar helaas ….. daarna is het even plotseling weer afgelopen. Sarstedt scoorde in 1969 een wereldhit met een nummer dat geloof ik nog steeds bijna iedereen kan meezingen. In 1969 had hij nog een beetje succes met Frozen oranje juice, maar dat mocht eigenlijk amper naam hebben. Sarstadt heeft twee broers die ook aan de weg timmerden. Robin Sarstedt had in 1976 succes met My resistance is low en Let’s fall in love en Richard Sarstedt had onder de naam Eden Kane een aantal hits in het Verenigd Koninkrijk. Zo haalde hij met Well I ask you in 1961 een eerste plaats in de hitparade. Peter Sarstedt heeft sinds 1969 continue getoerd en ik vrees dat hij daar tot vervelens toen zijn wereldhit moest zingen: Where do you go to my lovely.

Advertentie
Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “PETER SARSTEDT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: