THE ALLISONS

The Allisons was een Brits pop-duo bestaande uit Bob Colin Day (2 februari 1941-25 november 2013) en John Alford (31 december 1939). Ze werden afgeschilderd als twee zingende broers die de achternaam Allison hadden. Ze vertegenwoordigden het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisie-songfestival van 1961 en behaalden met 24 punten een derde opeenvolgende tweede plaats voor het land. Het lied werd een hit en haalde de tweede plaats in de Britse hitparade. Daarna had het duo in Engeland nog een paar zeer bescheiden hitjes, maar hun carrière kwam eigenlijk nooit echt van de grond. In 1963 hield het duo het dan ook voor gezien om hun oude werk in de fabriek weer op te pakken. In de zeventiger jaren probeerden Day en Alford The Allisons nieuw leven in te blazen. Het duo werd een viertal en tot in de negentiger jaren zaten ze volop in het circuit van oude en nog steeds optredende groepen, vegeterend op lang verbleekte roem. In Nederland bleef het voor hen bij die ene hit, wel een onvergetelijk mooie: Are You Sure?

 

Dit item was geplaatst door Muis.

3 thoughts on “THE ALLISONS

  1. Leuk om weer eens te horen al die oude nummers. Jeugdsentiment.
    Laatst na het nummer wat je had geplaatst van Michel Polnareff op zoek gegaan naar het nummer Quand tu es dans mes bras van Benoit Philippe. Nergens te vinden op internet, jammer. Zou hem graag nog eens horen. Single staat wel de koop op MP, maar heb helaas geen pick-up.

    Like

    • maar ik heb het nummer nog steeds….. en een pick-up waarmee ik digitaal kan opnemen…… maar al jarenlang niet meer heb gedaan, dus weer eens moet kijken of ik dat kunstje nog beheers…… maar niet uit te sluiten dus, binnenkort op deze site …..

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: