TREES

Trees was een Engelse folkrockgroep die in de jaren 1970-1973 in kleine kring furore maakte. Het commerciële succes van de groep was in die jaren erg beperkt, maar in de loop der jaren is de reputatie van de band steeds groter geworden. Zoals bij bijna elke folkrockgroep uit die periode was ook Trees erg beïnvloed door Fairport Convention, maar in het algemeen was hun muziek iets heftiger en psychedelischer.  Het materiaal van de groep bestond uit zowel eigen composities als bewerkingen van traditionals. De groep maakte twee albums, allebei in 1970: The Garden of Jane Delawney en  On The Shore. Na dat tweede studio-album viel de oorspronkelijke bezetting van de band uiteen. In een bijna compleet nieuwe bezetting hield de groep het nog drie jaar vol, maar nieuwe platen werden niet meer opgenomen. Er zijn van deze line-up slechts wat bootlegs in omloop. Zoals gezegd, vele jaren na het uiteenvallen van de groep, kwam hun muziek weer wat n de belangstelling. Hun beide studio-albums werden toen op CD uitgegeven en in 2007 verscheen van het tweede album, On the Shore, een luxe dubbel-cd met eerder onuitgegeven materiaal.  Een jaar later gebeurde datzelfde met het eerste album en materiaal dat nog ergens op de plank lag. Er werden zelf van de oud-bandleden wat nieuwe opnamen aan toegevoegd. Voor mij is Trees vooral de groep met één wondermooi nummer, de titelsong van hun eerste LP, een nummer dan niet voor niets door allerlei andere artiesten is gecoverd: The Garden of Jane Delawney.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: