LES BAROQUES

Les Baroques was een nederbeatgroep uit Baarn die heeft bestaan tussen 1965 en 1969. De groep viel ook op doordat – in tegenstelling tot alle andere Nederlandse bands van die tijd – in goed Engels werd gezongen, wat mede te danken was aan de Engelse moeder van de (eerste) zanger. Zij was tevens de manager van de band. Opmerkelijk voor een popgroep is het gebruik van de fagot in hun eerste hit met de voor die tijd gewaagde titel Such A Cad. De groep zou ook nog experimenteren met andere muziekinstrumenten, zoals de banjo, de balalaika en de klavecimbel. Door de vele groepswisselingen en het uitblijven van verdere hits werd de groep in 1969 ontbonden. In de eerste bezetting bestond de groep uit Frank Muyser (gitaar, mondharmonica, saxofoon), zijn broer Robin Muyser (basgitaar), Gerard Schoenaker (zang), René Krijnen (toetsinstrumenten), Hans van Emden (gitaar) en Raymond van Geytenbeek (achtergrondzang, drums). Er waren dus  al snel wat personele wisselingen. De bekendste nieuweling was Michel van Dijk (zang), die later furore zou maken bij Ekseption, Brainbox en Alquin. Ook Ferdi Karmelk (gitaar, zang) zou via Vitesse en Wild Romance nog van zich laten horen. De groep had vier hits, drie bescheiden hitnoteringen maar hun allereerste was een enorme klapper. Jammer dat het begeleidende clip zo gewelddadig was, waarschijnlijk werden ze geïnspireerd door The Who. Doet verder niks aan aan het nummer: Such A Cad.

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “LES BAROQUES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: