WALLACE COLLECTION

Wallace Collection is een Belgische rockband die furore maakte met hun album “Laughing Cavalier” (1969), dat werd opgenomen in de Abbey Road Studios en werd een succes, mede dankzij de single Daydream die een nummer 1-hit werd in meer dan 20 landen. Diverse artiesten maakten er een eigen versie van en scoorden er een hit mee. Van de single werden twee miljoen exemplaren verkocht. In de jaren 1969-1971 toerden Wallace Collection de hele aardbol over, maar na drie jaar begonnen de lange tournees zwaar te wegen en bevorderden niet bepaald de composities van de band, temeer daar de platenfirma blauwdrukken van de eenmalige hit Daydream bleef vragen. Dit tot grote frustratie van de bandleden die tot heel wat anders in staat was dan het herhalen in verschillende variaties van een succesvol gebleken deuntje. De verschillende muzikale achtergronden van de muzikanten bemoeilijkten de situatie nog meer, waardoor de band het uiteindelijk voor bekeken hield. Sinds 2013 is die ene hit uit de TOP 2000 verdwenen, wat best een kleine schande genoemd mag worden, dus als ruggensteuntje: Daydream.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: