THE BEATLES

The Beatles, daar is het wat mij betreft allemaal mee begonnen, hoewel ik vlak daarvoor ook wel redelijk enthousiast was over Cliff Richard, Buddy Holly en Elvis Presley. Maar sinds ‘She loves you, yeah, yeah, yeah” van het viertal uit Liverpool uitkwam, waren zij helemaal uit de gratie. Het aantal onovertroffen nummers van The Beatles is zo immens dat ik slechts een fractie daarvan hier langs zal laten komen. Een van mijn favorieten door de jaren heen betreft een nummer over eenzaamheid. Zoals bijna alles bij The Beatles is elk aspect van hun leven en repertoire tot het kleinste detail uitgevogeld, dus ook dit nummer. De naam zou ontleend zijn aan een grafsteen op het kerkhof van de buurt waarin Paul McCartney en John Lennon opgroeide, maar McCartney, de eigenlijke songwriter van het nummer, gaf er een compleet andere draai aan (best wel lezenswaardig trouwens). Ook aardig om te weten: op het nummer zouden The Beatles zelf geen enkel instrument bespelen. Daarentegen speelt een strijkorkest bestaande uit vier violisten, twee altviolisten en twee cellisten een door George Martin gecomponeerde partituur. Paul McCartney zingt de hoofdstem op dit nummer, Georg Harrison en John Lennon zingen een paar backing vocals en blijkbaar is de regel “writing the words of a sermon that no one will hear” afkomstig van Ringo Starr. We hebben het natuurlijk over: Eleanor Rigby.

 

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: