AL STEWART

Al Stewart (Glasgow, 5 september 1945) is een Schots singer-songwriter. Hij brak wereldwijd door in 1977 met het album Year of the cat en de gelijknamige single. Het album bevat ook de hit On the border. Tja, als je iemand eens vraagt wat hij of zij van Al Stewart kent, duiken bijna altijd deze LP en deze single op. Triest eigenlijk, want de man heeft een tiental ijzersterke platen gemaakt met op elk daarvan minimaal drie nummers die elke muziekliefhebber behoort te kennen. Vind ik. Nu ben ik niet in deze niet helemaal objectief, want ik beschouw me als een van de eerste fans van Al Stewart. In 1969 kocht ik zijn tweede LP, Love Chronicles, en daarna heb ik jarenlang elke nieuwe plaat die van hem uitkwam direct aangeschaft. In zijn liedjes veel aandacht voor literatuur en geschiedenis. Zoals in dit nummer, waarin de levensgeschiedenis van een onbekende Russische soldaat wordt beschreven, die eerst bij aanvang van de Duitse aanval in 1941 de nazi’s ziet oprukken tot aan de poorten van Moskou, die daarna bijdraagt tot de overwinning van de sovjets tot aan de belegering van Berlijn, tot hij wordt afgevoerd naar de Goelag Archipel: The Roads to Moscow.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.

2 thoughts on “AL STEWART

  1. ik ben ook eigenaar van het album Year of the Cat, schitterende muziek vind ik.
    Al Stewart heeft ook een mooie herkenbare stem.
    Helaas hoor ik dus ook bij die mensen die zijn andere werk niet kennen…shame on me!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: