MIA LIEDEKERKEN

Mia Liedekerken (Spaubeek, 1 april 1937) is in (piep-) kleine kring bekend als schrijfster van verhalen en gedichten, bijna allemaal in het Zuid-Limburgse dialect. Ze is dan ook alleen op de Limgurgse Wikipedia-pagina te vinden (’n Limburgse sjriefster, gebaore in Sjpaubeek. Ze sjrif in ’t Sjpawbiks én in ’t Nederlands. Ze maak ouch sjilderieje).
De bijna 81-jarige heeft ook nog een Facebookpagina, maar daar wordt niet meer verteld dat ze in 1984 in Utrecht aan de Nieuwe Akademie met een opleiding begon en in 1988 die kunstopleiding afmaakte. Blijkbaar bracht de schilderijen en tekeningen niet genoeg voldoening, of niet genoeg inkomen om van te leven, want het lijkt erop dat ze al snel stopte met het produceren van nieuw werk. In 1997 verhuisde Mia naar Maastricht; in 1998 kreeg de in Limburg tot dan volstrekt onbekende Liedekerken de prestigieuze Veldeke-dialekliteratuurpries. Geïntersseerden in de Limburgse literatuur en vooral dat deel datis geschreven in een van de vele dialecten kunnen hier terecht, met op pagina 194 een van haar Spaubeekse gedichten.
Sinds een paar jaar woont ze in Beek, op een steenworp dus van de Limburgse hoofdstad.

 

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “MIA LIEDEKERKEN

  1. Pingback: MIA LIEDEKERKEN | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: