SNOWY WHITE

Snowy White is het pseudoniem van Terence Charles White (Barnstaple, 3 maart 1948), een Brits gitarist en singer-songwriter, die onder andere bekend is van zijn optredens met Thin Lizzy (als vast lid tussen 1979 en 1982) en Pink Floyd. Als solo-artiest verkreeg hij met name bekendheid met Bird of Paradise, dat in Nederland acht weken in de Top 40 stond en een hoogte klassering als zesde kende. White groeide op het eiland Wight. Hij kreeg op zijn 10e van zijn ouders zijn eerste gitaar en leerde zichzelf spelen. In 1965 verhuisde hij op 17-jarige leeftijd naar Stockholm, waar hij een jaar lang optrad in een trio genaamd The Train. In 1968 kocht hij zijn bekende gitaar, de Gibson Les Paul Goldtop. In 1970 ging hij naar Londen en vond hij werk als lid van Heavy Heart. Hier leerde hij Peter Green kennen, met wie hij tot op de dag van vandaag goede vrienden is. White kwam bij Pink Floyd terecht nadat Kate Bush’ voormalige manager, Hilary Walker, hem aanraadde bij de band. Pink Floyd zocht een extra achtergrondgitarist voor hun live-optredens in 1977. In 1979 benaderde Scott Gorham, gitarist van Thin Lizzy, White met het verzoek bij de band te komen. White stemde toe, maar vond het lastig om met zowel Thin Lizzy als Pink Floyd samen te werken daar de twee hem vaak tegelijk nodig hadden. Na drie jaar stopte hij dan ook als bandlid van Thin Lizzy. Met Pink Floyd bleef hij wel intensief contact onderhouden, tot op de huidige dag. Op basis van het ene nummer dat ik van hem ken lijkt me ook dat de muziek van Pink Floyd beter past bij zijn muzikale voorkeur dan de ruige muziek van de Ierse band. Ja, dat bekende nummer, dat kan alleen maar zijn: Bird of Paradise.
.

.

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: