THE CIVIL WARS

The Civil Wars is een Amerikaans duo dat bestond uit Joy Williams en John Paul White en dat bestond van 2008 tot 2014. Tot ieders verrassing ging midden vorig jaar het duo uiteen, vlak nadat ze voor de vierde keer een Grammy Award wonnen. Over prijzen, aandacht in de media en succes had het duo toch al niet te klagen, hoewel ze in Nederland nog echt zijn doorgebroken. Ik had er in elk geval tot voor kort nooit van gehoord. Voor insiders blijkt de splitsing minder onverwachts te zijn gekomen, want White en Williams bleken al sinds 2012 geen woord meer met elkaar te hebben gesproken. Het gerucht is dat beide met elkaar kort een heftige affaire hebben gehad, die door een van hen beiden abrupt is stopgezet. Wellicht dat een van de partners van de beide getrouwde muzikanten daarin een rol heeft gespeeld. Op de bühne was het echter steeds een aanstekelijke harmonie tussen beide personen. Nou ja, het blijft natuurlijk showbusiness. The Civil Wars hebben een uitgebreid repertoire achtergelaten met veel eigen nummers, traditionals in een modern folk-jasje en stijlvolle interpretaties van bekende nummers. Zoals deze van Michael Jackson: Billie Jean.

Civil-Wars_612x380_0

.

.

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: