BENOIT PHILIPPE

Benoit Philippe is een ….. tja, hier houdt het op. Ik weet namelijk helemaal niks van deze zanger en op internet is er ook absoluut helemaal niets  van hem te vinden. Dus op voorhand, iedereen die informatie over de zanger heeft, laat maar weten. Verbazingwekkend trouwens dat hij niet bestaat op internet, want we zijn er in de loop der jaren toch wel aan gewend geraakt dat daar zo ongeveer alles wat we willen weten wel ergens te vinden is. Niet dus. Ik moet het dus doen met wat erg vage jeugdherinneringen. Eind zestiger of begin zeventiger jaren kocht ik in de uitverkoop weleens singletjes. Twee singles voor een piek, dat soort werk. Daar zat één singletje bij van een verder onbekende chansonnier, ik meen uit België maar het kan even goed zijn dat hij uit Frankrijk kwam. Hij had kort daarvoor een bescheiden hitje gehad, de laatste exemplaren lagen nu in de ramsj. Ik vond het een mooi nummer, zodat ik een dag later terug ben gegaan om een andere single van hem die ik in de bakken had aangetroffen ook te kopen. Die single (“Quand tu es dans mes bras”, die overigens flopte) heb ik nog steeds en ik vind het ook nog steeds een schitterend nummer. De single met het bescheiden hitje heb ik ooit weggegeven, maar gelukkig…. dat is nu juist het enige wat op internet van Benoit Philippe te vinden is: Lisette.
.

Dit item was geplaatst door Muis.

5 thoughts on “BENOIT PHILIPPE

  1. Bedankt !! Deze had ik ook gevonden, ook mooi ondanks de slechte kwaliteit, maar dat maakt het juist ook weer mooi.
    Inderdaad vreemd dat er niks van hem te vinden is op het net. Gisteren nog gekeken bij Rdio.com, staan ook duizenden nrs, helaas niet van Benoit.
    We zoeken verder, hoop dat er iemand is die ons wel iets meer kan vertellen.
    Groet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: