RALPH MCTELL

Ralph McTell (Farnborough, 3 december 1944) is een Britse singer-songwriter en gitarist, die een belangrijke rol gespeeld heeft in de folkcultuur in Groot-Brittannië in de jaren 60. Zijn bekendste nummer is “Streets of London” dat wereldwijd door meer dan 200 artiesten is gecoverd. In de jaren 80 schreef hij muziek voor twee Britse tv-programma’s: “Alphabet Zoo” en “Tickle on the turn”. Ook zong hij de theme-song van “The Wind in the Willows”, een televisieserie uit 1983, gebaseerd op het gelijknamige boek van Kenneth Grahame. In de loop der jaren heeft Ralph McTell een indrukwekkend aantal LP’s uitgebracht, op dit moment staat de teller op vijftig. Eigenlijk een beetje tragisch dat een man die zo vele mooie nummers heeft geschreven in de herinnering blijft vanwege dat ene lied uit het begin van zijn carrière: The Streets of London.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: