TRAFFIC

Traffic, waarover ik enkele dagen geleden (hier) al een blog plaatste, had met Hole in my shoe in 1967 een tweede hit. Het nummer werd gecomponeerd door Dave Mason, maar de drie andere leden van de groep hadden een hartstochtelijke hekel aan het nummer omdat het naar hun mening totaal niet paste bij de muzikale en lyrische stijl van de groep. De korte monoloog bij het deel met de melletron, een elektronisch muziekinstrument dat zich eind zestiger en begin zeventiger jaren in een kortstondige populariteit mocht verheugen, verhoogde het hippie-achtige en psychedelische sfeertje dat het nummer sterk heeft. Ik vond het indertijd een geweldig nummer, na terugbeluistering na zoveel jaar kan ik me de gevoelens van de drie andere bandleden voorstellen. In het tv-programma The Young Ones was Neil een van de vier hoofpersonen. Neil was de hippie van het gezelschap en had de gewoonte af en toe wat regels uit het nummer te zingen. Iets wat ik als fervent kijker van het programma helemaal niet meer wist. In juli 1984 wist men Nigel Planter, die in de serie de rol van Neil voor zijn rekening nam, over te halen een coverversie van het nummer op te nemen. En zowaar, deze versie wist net als het origineel zeventien jaar eerder, ook de tweede plaats op de Britse charts te veroveren. Tot ‘Neils’ eigen verbazing schitterde hij ineens in Top of the Pops. Dus tweemaal: Hole in my shoe.

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: