RUSS CONWAY

Soms heb je gewoon zin in een vrolijk en ongecompliceerd liedje. Daarbij schoot me een pianonummer te binnen dat ik al een tijdje in gedachten heb hier ooit eens te plaatsen. Steeds werd dat verschoven, want het nummer moet concurreren met honderden andere nummers die ik op allerlei lijstjes heb staan. Maar vandaag is het dan zover. Russ Conway, zegt die naam u nog iets? Conway (Bristol, 2 september 1925 – Eastbourne, 16 november 2000) was een befaamd Brits pianist, die in totaal twintig singles uitbracht, waarvan twee nummers de nummer één plaats op de hitlijsten behaalden. Van de zeven LP’s die van hem op de markt verschenen, haalde maar liefst zes albums de top tien. En dan las ik nog dat hij eigenlijk met negen vingers speelde, want hij miste aan een hand een halve vinger. Er zijn artiesten met aanzienlijk minder succes die nog steeds herinnert worden. Russ Conway is echter een vergeten grootheid. Eerlijk gezegd was Russ Conway vooral in Groot-Brittannië een grootheid. Ik ken hem alleen van dat ene nummer uit de tijd dat ik me serieus voor muziek en hitlijsten begon te interesseren: Lesson One.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: