LEE MARVIN

Lee Marvin (New York City (New York, 19 februari 1924 – Tucson, Arizona, 29 augustus 1987) was een Amerikaans acteur. In het begin van zijn carrière ontwikkelde hij zich tot karakteracteur, die voornamelijk slechteriken speelde. Later ging hij meer gevarieerde, maar voornamelijk ruwere rollen spelen, waarbij hij vaak de held van de film was. De lijst films waarin Lee Marvin meespeelde is meters lang. Niemand wist dat Marvin ook nog kon zingen. Hoewel, nog steeds wordt om niet geheel ongebruikelijke redenen gezegd dat het eigenlijk geen zingen is wat Marin doet. Ik denk dat hij het daar zelf ook wel mee eens was, want Marvin geldt als een klassiek ‘one-hit wonder’. Hij had in 1970 een ongekend grote hit in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar hij wekenlang nummer één met het nummer stond en The Beatles met Let It Be afhield van de hoogste klassering. Het nummer is geschreven voor de musical Paint Your Wagon, in de filmversie spelen Lee Marvin en Clint Eastwood de hoofdrollen. Van de filmmuziek werd één single uitgebracht, met op de B-side een nummer van Clint Eastwood (I Talk To Trees) en op de A-side de melodisch gesproken opname van Lee Marvin: I Was Born Under A Wand’ring Star.

.

.

.

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: