AUGUSTE CHABAUD (1)

Auguste Chabaud (Nimes, 3 oktober 1882 – Graveson, 23 mei 1955) was een Franse schilder en beedhouwer. Op veertienjarige leeftijd ging Chabaud naar de Ecole des Beaux-Arts in Avignon. In 1899 vertrok hij naar Parijs voor de voortzetting van zijn artistieke opleiding aan de Academie Julien en aan de Ecole des Beaux Arts in de hoofdstad. Daar ontmoette hij Henri Matisse en Andre Derain.

In 1900 keerde hij noodgedwongen terug naar Zuid-Frankrijk omdat er een ernstige crisis was in de wijnindustrie waarin zijn ouders werkzaam waren. In 1901 moet hij voor een tweede keer met spoed en tegenzin Parijs verlaten. Dit keer om zelf in zijn levensonderhoud te gaan voorzien. Hij monsterde aan op een schip dat hem naar de West-Afrikaanse kust brengt. Eenmaal weer terug in de Franse hoofdstad stortte hij zich in de bruisende nachtleven. In zijn studio in Montmartre maakt hij talloze schilderijen over het dagelijkse leven in Parijs, zowel overdag als ’s nachts. Zijn werken komen in die periode steeds meer in de belangstelling te staan van kunstverzamelaars. Van 1903 tot 1906 vervult hij zijn militaire dienstplicht in Tunesië en maakte ook daar vele landschappen en portretten.

Dit item was geplaatst door Muis.

2 thoughts on “AUGUSTE CHABAUD (1)

  1. Pingback: AUGUSTE CHABAUD (2) | MUIZENEST

  2. Pingback: AUGUSTE CHABAUD (3) | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: