AUGUSTE CHABAUD (2)

In 1911 begint de kubistische periode in het werk van werk Auguste Chabaud en begint hij ook met beeldhouwen. In de daarop volgende jaren heeft hij een aantal tentoonstellingen, onder meer in 1913 in New York. waar zijn werken naast die van Matisse, Derain, Vlaminck en Picasso worden tentoongesteld. Gedurende de Eerste Wereldoorlog dient Chabaud in het Franse leger. Hij kreeg het Croix de Guerre; een broer en neef van hem lieten in 1916 het leven op slachtveld van Verdun. Na de oorlog vestigde hij zich in het Zuid-Franse Graveson. Vanaf 1920 had hij zijn ‘blauwe periode’, waarbij hij Prussian Blue als enige kleur voor zijn werk gebruikte. Vanaf dat moment focust hij zich met zijn werken geheel op het Zuid-Franse landschap en haar bewoners. Hij schilderde talloze landschappen, portretten en stadsgezichten. Hij bouwde er de reputatie op de schilders te zijn van de heuvelreliëfs van Les Alpilles, badend in het zonlicht van de Provence.

Dit item was geplaatst door Muis.

2 thoughts on “AUGUSTE CHABAUD (2)

  1. Pingback: AUGUSTE CHABAUD (3) | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: