DAITHI RUA

Daithi Rua is Iers voor ‘Rode David’, de artiestennaam van David Donegan. Hij is een Ierse zanger en gitarist. Hij is geboren in Ierland, en kreeg de muziek van The Dubliners en Planxty met de paplepel binnen. Ook was hij begeesterd door The Fureys, Moving Hearts en The Pogues. David Donegan kon aardig goed overweg met stem en gitaar en via kroegen en jeugdhuizen bouwde hij aan zijn loopbaan als muzikant. Vijfentwintig jaar later staat David nog steeds op het podium. Tegenwoordig woont Daiti Rua in Gent Het is een uitvalsbasis voor concerten in heel Europa. Zowel solo als met zijn begeleidingsband. Hij wordt nu geïnspireerd door muzikanten zoals: Luka Bloom, Nanci Griffith en Andy Irvine. Hij wordt doorgaans begeleid door Ed Veltrop (accordeon, piano en zang) van het Nederlandse folkduo John O’Dreams.

Recent trad Daithi Rua op in Scherpenisse (Tholen), voor een bescheiden aantal liefhebbers van Ierse muziek. Hij had een aanzienlijk groter publiek verdiend want het was een geweldig optreden. Dus direct twee cd’s van hem gekocht (‘Stuff that works’ en ‘Life in Mechelen’). Vandaag twee nummers die niet op deze cd’s staan en ook niet in het live-optreden werden gespeeld, maar wel toto mijn favoriete nummers van Rode David horen: The Ghost of Mick McDonnell en The road to Liberty, samen met de Belgische zangeres Eva de Roovere.


.

.

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “DAITHI RUA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: