ERICH SMODICS

Erich Smodics (Bregenz, 4 februari 1941) een een Oostenrijks schilder en lid van de Bregenzer Kreises. In 1960 volgde Smodics een opleiding tot vormgever en designer; aansluitend werkte hij als ontwerper van textielen. In 1966 had hij zijn eerste tentoonstelling in Bregenz en in Wenen (de Montfort-Preis-Ausstellung), toen nog naast zijn beroepsmatige activiteiten. Vanaf 1970 leeft hij echter geheel van zijn werk als schilder, graficus en beeldhouwer. Een aantal van zijn werken bevinden zich in vooraanstaande collecties, zoals de Graphischen Sammlung Albertina in Wenen, het museum van Salzgitter (Duitsland), de verzameling van de Industrie- und Handelskammer Foyer Börse Frankfurt), in het Vorarlberger Landesmuseum, in het ministerie van Onderwijs te Wenen, in het Gurlitt Museum in Linz, in Galerie Zentrum. Galerie Peithner-Liechtenfels en Galerie Zentrum, alle drie te Wenen, in Galerie Wiegand in Keulen en in het Museum Haus zum Cavazzen in Lindau.


Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: