FAIRPORT CONVENTION

Fairport Convention is een Britse folkrockband, opgericht rond 1967. Hun eerste optreden was in een kerk in mei 1967. De band geldt als pionier van de Engelse variant van de folkrock, een stijl die tot dan toe geheel geënt was op de Amerikaanse folk van artiesten als Bob Dylan. Met middeleeuwse ballades als Matty Groves (13de eeuw) en haar door de Engelse en Keltische folk beïnvloede muziek was Fairport Convention een voorbeeld voor vele bands in Engeland en daarbuiten. Fairport Convention heeft talloze bezettingswijzigingen ondergaan en is in de loop der jaren meer traditionele folk gaan spelen. Bekende artiesten die bij de band hebben gespeeld zijn onder andere Sandy Denny, Iain Matthews en Richard Thompson. Wie wat meer wil weten over de groep kan terecht op de Nederlandse Wikipedia-site, degenen die nog meer weten weten zijn natuurlijk op de Engelse Wikipedia-site het beste af. De groep zal hier nog wel een paar keer terugkomen, want de platen zijn in het verleden helemaal grijs gedraaid. Een van de mooiste songs, een perfecte mengeling van folk- en rockmuziek: Matty Groves.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “FAIRPORT CONVENTION

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: